نظام پیشنهادات وانتقادات

بیمارستان امید > نظام پیشنهادات وانتقادات

امروزه نظام­هاي مديريتي بعنوان نرم­افزارهاي فن­آوري و ابزارهاي اصلي فرآيند توسعه محسوب مي­شوند. اين موضوع بر اين اساس استوار است كه نظريه­هاي پيشرفته، ‌منابع انساني را از عوامل زيربنايي در فرآيند توسعه مي­شناسند و هرگونه توفيق در فرآيند توسعه پايدار را مشروط به توفيق در توسعه منابع انساني مي­دانند از اين ­رو اهميت و ضرورت توجه به نظام­هاي مديريتي توسعه­دهنده منابع انساني مشخص مي­شود. يكي از نظام هاي مديريتي پويا كه نقش مهمي در توسعه منابع انساني و در نتيجه در فرآيند توسعه كلي كشور دارد نظام مديريت مشاركتي است اين نظام مديريتي بعنوان يك نظام مطلوب و كارآمد هم از لحاظ نظري و هم در عمل آزمون­هاي موفق خود را گذرانده و هم اكنون از جايگاه مناسبي در بسياري از شركت­ها و سازمان­هاي موفق كشورهاي جهان برخوردار است. نظام مديريت مشاركتي، نظام همكاري فكري و عملي كاركنان يك سازمان با سطوح مختلف مديريتي آن سازمان است. در اين نظام كليه افراد سازمان درباره روش­هاي حل مسائل و ارتقاي بهره­وري سازمان، فعالانه انديشيده، حاصل آن را در قالب طرح­ها و پيشنهادها به سازمان ارايه مي­كنند. بدين طريق يك نظام همفكري و هم­انديشي براي رسيدن به اهداف سازمان وجود دارد و مديريت سازمان از گنجينه طرح­ها، ‌انديشه­ها و راه­حل­ها برخوردار شده و براي نيل به اهداف سازماني از آنها بهره مي­جويد. در اين نظام براي خلاقيت­هاي كليه اعضاي سازمان ارزش شايسته قايل شده و در تصميم­گيري­ها از آنها استفاده مي­شود. وجود و جريان اين نظام نتايج و پيامدهاي مثبت و مطلوب متعددي از جمله افزايش سطح انگيزش، رضايت، بهداشت رواني و خلاقيت و نوآوري كاركنان را در بردارد.

اهداف تشکیل نظام  پذیرش و بررسی پیشنهادات

• ارج نهادن به انديشه تك تك كاركنان و دانشجويان؛
  • تشويق و ترغيب كاركنان به مشاركت بيشتر در امور و مسائل راهبردي دانشگاه؛
  • توسعه روحيه مشاركت جويي، همكاري و كار گروهي؛
  • ايجاد فرصتي براي كاركنان در بروز خلاقيت و شناخت و پرورش استعداد‌هاي ناشناخته خويش؛
  • منظم و سيستماتيك كردن پيشنهادات پراكنده و شفاهي؛
  • ايجاد محيط مناسب براي برانگيختن حس مسئوليت پذيري؛
  • افزايش بهره وري (صرفه جويي در هزينه ها و افزايش سرعت كارها) در جهت بهبود مستمر؛
  • فعال نمودن‌ فضاي كار و زندگي سازماني؛
  • همسو كردن اهداف كاركنان با اهداف كلي دانشگاه و افزايش حس تعلق سازماني در آنها.

مسئول

رضا ضیائی